Dimecres, 29 November 2023
Facebook

Presentació

UN VITAGE PER XATEBA, una experiència de pràctica feminista.

Vos donem la benvinguda a aquest nou espai creat per XATEBA, Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere.

Som un grup de dones i homes que treballem per transformar les estructures socials que han estat establertes per un model hegemònic de relacions desiguals entre dones i homes. La major expressió d’aquesta desigualtat la trobem en la violència que reben les dones, sols pel fet de ser-ho.

T’invitem a acompanyar-nos en aquest espai, creat per compartir-lo amb tu.

Serà un viatge on coneixeràs la nostra història, un exemple més, d’activisme feminista de caire local i amb visió global. Perquè les estructures de poder i supremacia dels homes es manifesta en la nostra vida quotidiana, però transvasa societats i cultures.

Podràs obrir la finestra de les nostre activitats que defineixen el nostre projecte; on posem la nostra il·lusió, la millor energia i les nostres capacitats i talents de manera col·lectiva, amb un mont de col·laboracions.

Et proposem que conegues les obres d’ART AL CARRER, una experiència anual de sensibilització pels barris de la nostra ciutat, amb l’aportació d’obres d’artistes que ofereixen la seua mirada per sensibilitzar sobre la violència de gènere.

Podràs conèixer a les nostres PREMIS XATEBA, un reconeixement festiu per visibilitzar a les dones vinculades a Xàtiva i que han destacat per la seua excel·lència professional, compromís social o per la pròpia trajectòria de vida.

Ens interessa, especialment, la formació en gènere, per això organitzem el nostre ENCONTRE temàtic. Cal conèixer i reflexionar juntes sobre les diferents vessants que estan implicats en la violència de gènere. Participen persones expertes que ofereixen els seus sabers pel que fa a “saber fer” i “saber ser”. També ens formem juntes a les TERTÚLIES FEMINISTES, on revisem temes d’actualitat que necessita de la nostra reflexió col·lectiva.

Si continues aquest viatge, trobaràs les activitats que organitzem per la commemoració de les fites del 8 de març i la del 25 de novembre, tan assenyalades al calendari feminista.

Et proposem que visites els BUTLLETINS, uns documents on, a més de ressaltar la memòria anual d’activitats, incloem l’anàlisi sobre temes feministes i entrevistes a dones de rellevància professional o social.

Continuem acompanyant-te per a què conegues els nostres grups de treball:

  • HOMES D’AVIU, on un grup d’homes per la igualtat, han fet un pas endavant i s’han posat a treballar per “baixar” dels rols dominats que aquesta societat atribueix als homes. Ací estan ells, companys que donen la cara per desconstruir les relacions de dominació-submissió.

  • XÀTIVA VIOLETA, una visió global i transversal de les mesures locals que s’han d’anar aplicant per fer de la nostra ciutat un espai per al “bon viure”, també per a les dones i criatures.

  • GRUP D’ACOMPANYAMENT, grup de voluntàries que, formades en l’acompanyament a dones que viuen situació de violència de gènere, ofereixen el seu temps per “estar al costat” d’aquestes dones que es troben en situacions de vulnerabilitat.

Però també podràs trobar recursos, pàgines feministes i blogs de les nostres sòcies. Són indrets per endinsar-se i recórrer amb tranquil·litat.

Finalment, desitgem comptar amb tu per a què col·labores en fer més gran aquest espai. Aporta’ns les teues idees, els teus suggeriments, les teues experiències. El feminisme està en construcció, aquesta web també.

I, ara sí, bon viatge per Xateba. Bon viatge per una experiència del feminisme.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 4

Ahir 22

Aquesta setmana 40

Aquest més 624

Totes 41369

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora