Domingo, 16 June 2024
Facebook

#Nitsalafrescaenfemeni

Este año contamos con mujeres artistas setabenses en la programación de las Nits a la fresca EN FEMENI gracias a XATEBA y al legado para desarrollar XATIVA VIOLETA 2021 gestionado por G.V y al apoyo de Cultura e Igualdad de nuestro ayuntamiento.

   
   

NOTA DE PREMSA

Com ja va fer-se públic fa unes setmanes, XATEBA - Associació per la igualtat i contra la violencia de gènere- vam rebre part del llegat d'una dona compromesa amb lluites socials. El projecte que vàrem presentar per a accedir a aquesta aportació es centrava en tres eixos: visibilització, formació i accions contra LA violència de gènere. 

Entenem que la visibilització passa per remarcar la rellevància de dones artistes que tenim a Xàtiva, conseguint que sigan referents que animen les xiques i dones de Xàtiva a crear i perseguir els seus somnis. Però, malgrat l'aportació del llegat, el pressupost destinat a aquest objectiu no podia cobrir les despeses ni les condicions requerides per a realitzar les activitats i actes amb la dignitat que es mereixen. Es per això que s'ha comptat amb l'ajuda de la regidoria de Cultura incluient alguns dels actes que teniem previstos dins la programacio de Nits a la Fresca d'aquest estiu.

XATEBA confía en el caracter iniciàtic d'aquesta col·laboració ja que hi ha dones artistes i amb projecció internacional que no podran mostrar les seues creacions  per manca de pressupost i de previsió organitzativa atesa la premura en el desenvolupament del projecte. Companyes  com  Alicia Herrero amb el treball "Miticondrias", Irene López amb el virtuisisme musical, "Hijas de Lilith" empoderades amb la poesia, l'aportació entranyable de "Botifarra" al feminisme també des de les nostres tradicions, les creacions literaries de Xelo Llopis, de Lorena Cayuela, les pintures de Fina Caldes, l'expressió corporal en dansa des de la viscera de Rakel Ferrero, les creacions en cerámica,..son mostra de la quantitat i qualitat de artistas en la ciutat, perque hi ha molt d’art en les dones a Xàtiva. Es la nostra esperança  que algun dia, a l'arxiu municipal, es llegiran més dels tres noms de dones que hi ha ara.

Confiem en que l'aposta que ha fet enguany la regidoria de cultura, amb molta generositat, tinga seguiment en el futur; que es vagen afegint d'altres regidories (Gran Teatre, Turisme, Conservatori,..) en coordinació amb la regidoria de les Dones i que es puguen programar amb temps i recursos les mostres i espectacles dr les nostres DONES ARTISTES.

 

#nitsalafrescaenfemeni

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registro de visitas

Hoy 13

Ayer 19

Esta semana 218

Este mes 484

Todas 46643

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Unete a nosotras

Buscar

Colabora