Lunes, 22 July 2024

AJORNAMENT DEL PREMI XATEBA I EL PREMI XATEBA 2020?

El Premi Xateba és una acció de reconeixement i visibilitat de les dones de la ciutat (o vinculades a ella), que amb la seua trajectòria vital son referents en la construcció d’una ciutat violeta, obrint nous espais en els que no estàvem les dones presents, formant, donant suport i veu a altres dones, desenvolupant amb professionalitat tasques de cura i reivindicant la implicació dels homes en aquest àmbit de la vida, creant nous espais de creixement i apoderament per a les dones, ...

És la fita pública anual més important de Xateba. Una celebració, un moment entranyable per a nosaltres, per a les persones que col·laboren al llarg de l’any i per a la ciutat de Xàtiva. Un acte que entenem no ho podem traslladar al món virtual, ha de ser presencial. És per això que davant aquesta pandèmia hem decidit ajornar el nostre premi, el vostre premi fins que es donen les condicions més adients, més afavoridores d’encontres i rialles.

 Com alternativa i acció de visibilitat de les dones, estem treballant en un nou projecte adaptat a les circumstàncies actuals que hem anomenat “MIRADA VIOLETA EN TEMPS DE PANDÈMIA. Parlen les nostres guardonades.”

 La irrupció de la COVID-19 ha transformat de sobte la nostra vida, està suposant una sobrecàrrega a les dones que ja partíem de situacions desiguals i ha evidenciat totes les dones que encara no tenen els drets bàsics, moltes i molt diverses.

Des de Xateba no podem quedar-nos en silenci, hem d’inventar noves formes d’estar presents en el nou escenari, en la “nova normalitat”. La nostra proposta és donar veu a les nostres guardonades, dones de totes les edats, amb experiències diferents, presents cadascuna en uns àmbits, en els que també la pandèmia ha afectat i afecta cada dia. Xateba és una comunitat, creadora de vincles on treballem per una cultura de ciutat, on eduquem per a la pau amb enfocament de gènere, on hi cabem totes i tots.

Volem mostrar a la resta del món construint benestar dins les nostres possibilitats.

La proposta ha tingut una extraordinària resposta per part de les persones guardonades i estem treballant en ella. Elles ens parlaran i gravarem i compartirem en les xarxes socials i a través de la nostra web. En principi, estava previst començar a meitat de novembre, però la evolució de la pandèmia és ara la que marca el ritme, incert en estos moments.

Serà un collage de veus de dones que ens ajudaran a ampliar la mirada amb ulleres violeta des de les seues experiències i reflexions en temps de pandèmia.

 Gràcies a les guardonades i a totes les persones implicades pel seu afany i compromís.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registro de visitas

Hoy 0

Ayer 32

Esta semana 0

Este mes 618

Todas 47711

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Unete a nosotras

Buscar

Colabora