Dimecres, 29 November 2023

CRIDA 8M – “A XÀTIVA LES DONES TAMBÈ PINTEM

Xàtiva quasi no té espais públics de visibilitat i reconeixement de la petjada de les dones a la ciutat: no hi ha un monuments a ciutadanes il·lustres i es poden comptar amb una mà els carrers amb els seus noms.

És per això, que XATEBA, amb l’ànim de dinamitzar i animar a la participació de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, convocà el diumenge anterior, el dia 1 de març, a un esmorzar-pintura mural a modo de “Crida” baix el títol “A XÀTIVA LES DONES TAMBÈ PINTEM”.

L‘activitat, amb la qual XATEBA, pretenia posar de manifest la necessitat de treballar per una Xàtiva Violeta en la que la contribució de les dones deixe de ser invisible, es desenvolupà durant tot el matí a la Plaça del Trinquet, lloc pel qual passà un bon nombre de persones, que col·laboraren en la pintura i gaudiren de l’esmorzar i la tertúlia en un racó privilegiat de la ciutat.

La pintura-mural, una al·legoria relativa al treball de les dones que es recollit per una càmera, es va fer al mur d’un solar en pràctic estat d’abandonament que es va condicionar, contribuint amb la dinàmica a la millora considerable de l’entorn urbà.

Es fa necessari assenyalar, que esta actuació, es va dur a terme gràcies a l’entusiasta col·laboració i immens treball de l’Associació de Pintores i Pintors de José de Ribera, sense la qual hauria estat impossible fer realitat. Han estat les pintores i pintors els responsables de realitzar l’esborrany de la pintura, de la seua plasmació en la paret, així com coordinar els treball de pintura i finalització del mural. Moltes hores de dedicació.

La nostra pretensió, un matí de diumenge festiu, compartir esmorzar, que totes les assistents deixaren la seua pinzellada i un missatge en un espai emblemàtic de la ciutat: “A XÀTIVA LES DONES TAMBÉ PINTEM”

L’activitat comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i la Conselleria de Igualtat i Polítiques Inclusives.

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 4

Ahir 22

Aquesta setmana 40

Aquest més 624

Totes 41369

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora