Divendres, 21 January 2022
Facebook

LLIBRES DE VELL: ISABEL INIESTA

Fa uns mesos XATEBA va haver d'acomiadar a una de les dones que des dels inicis de l'Associació havia treballat en la defensa incansable de la igualtat i contra la violència de gènere. Formava part de la Junta Directiva i després de 15 anys de treball conjunt, de reunions, de disgustos i alegries, d'aprenentatge i desconstrucció constant , el comiat no podia ser de cap manera definitiu.

Per això, en record d'Isabel Iniesta, del seu amor a XATEBA i al feminisme, de la seua passió per la literatura com pel cinema o pel ball, decidim que amb motiu del Dia del Llibre , alguna de les activitats previstes portaria el seu nom.

Segurament se sorprendria en veure les circumstàncies en què vivim aquest primer Dia del Llibre, i al saber la nostra intenció, pot ser que alçara una cella i s'oposara amb la sincera i contundent claredat que la caracteritzava. Potser intentava dissuadir-nos, però no evitaria que enguany, 2020, el Dia del Llibre, el dia de l'amor a la literatura, es commemorarà per XATEBA des del record i l'homenatge, a ella i a totes les valentes feministes, que ahir, hui i demà van lluitar per un món igualitari per a les dones i van trobar en la literatura una eina benvolguda i insubstituïble.

És per això, que XATEBA, convoca en ocasió del Dia del llibre, un desafiament literari que anomenem “Llibres de vell: Isabel Iniesta”

 

BASES CONCURS RELATS “LLIBRES DE VELL: ISABEL INIESTA”

En temps de coronavirus és més necessari que mai bastir ponts cap a un futur diferent, lliure de virus tòxics en qualsevol de les seues manifestacions. Amb motiu del Dia del llibre, XATEBA –Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere- llança un desafiament literari que anomenem “LLIBRES DE VELLA ISABEL INIESTA”.

Podran participar persones de totes les edats amb obres que es presentaran en prosa o en vers, amb títol i, amb l'extensió i contingut que a continuació es detallen:

· OBRES EN PROSA:

Extensió: 1000 paraules/ màxim. S'escriuran amb el tipus de lletra Times New Roman, grandària 12 punts, interlineat senzill.

· OBRA EN VERS:

Extensió: màxim 80 versos.

Amb dos casos els textos s'iniciaran amb el text “Quan obriguem les portes i ocupem els carrers…”

El termini de presentació serà del 23 d'Abril a l'11 de Maig i la fallada es farà públic el Diumenge 31 de Maig.

 

Les obres s'enviaran mitjançant correu electrònic dirigit a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., al qual s'adjuntaran dos arxius: el text o poema, amb títol i sense signar, i un altre arxiu on consten les dades d'identificació de l'autora (nom, domicili, telèfon i correu electrònic), així com el títol de l'obra presentada.

Cada autor/a podrà presentar una única obra. Les obres presentades no podran haver sigut premiades en altres concursos. Tampoc s'admetrà cap obra entregada fora del termini establit o que no complisca les condicions expressades en les bases.

La participació en el certamen porta implícita l'acceptació de totes les bases, així com les decisions i decisió del jurat.

El jurat estarà compost per integrants de la Junta Directiva de XATEBA, així com persones participants en el Taller de Poesia i escriptura creativa de XATEBA.

Es farà lliurament de dos premis en cada categoria (prosa i vers) que consistiran en la publicació de les obres guanyadores en les xarxes socials i en un val per a la compra de llibres.

Quan efectivament ocupem els carrers, XATEBA convocarà un acte públic de reconeixement de les persones premiades i també de tots els treballs presentats.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cookies

Registre de visites

Hui 13

Ahir 21

Aquesta setmana 103

Aquest més 446

Totes 28557

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Uneixte a nosaltres

Cercar

Col·labora